Цена от 6 лв. за водата е  абсолютно непосилна за

...
Цена от 6 лв. за водата е  абсолютно непосилна за
Коментари Харесай

Нинова в Разград: Спешно трябва да се въведат две тарифи за водата и водни помощи като в Европа

" Цена от 6 лева за водата е  безусловно непостижима за популацията. " Това заяви водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова при визитата си в Разград. Тя беше в града по покана на кмета Добрин Добрев и във връзка честването на 146 година от освобождението му от турско робство  от съветските воини. 28 януари е разгласен за празник на града.
Жители на Разград  се оплакаха на Нинова от повдигането на цената на водата на 6 лева
" Това е геноцид. България е богата на води, а хората да нямат в домовете си или в случай че имат, да не могат да я платят. Огромни количества изтичат поради остаряла тръбопроводна мрежа. Хаби се един от най-ценните ни запаси. От чешмите тече мръсна вода. Водният бранш е в цялостен безпорядък. Цари безвластие, обири и непросветеност на калинки. Народът не е задължен да заплаща за всичко това. Има потребност от дълготрайна и поредна държавна политика за водата. Но в този момент и незабавно могат да се вземат незабавни ограничения. Те са:
Първо, да се вкарат две цени съгласно потребеното количество. Тези, които употребяват вода за ежедневни потребности, да заплащат по-ниска цена, а тези, които си пълнят басейните - по-висока.
И втората мярка е да има водни помощи за небогати, както е в редица европейски страни ", сподели Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР